Het menselijk lichaam heeft energie en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Het lichaam ontvangt beiden door middel van de consumptie van gezonde voeding. Energie en voedingsstoffen worden gebruikt om de vitale functies van het lichaam in stand te houden.

De voedingsstoffen in fruit en groenten versterken het immuunsysteem, beschermen u tegen gevaarlijke vrije radicalen, verlagen het cholesterolgehalte en brengen het metabolisme in evenwicht. Het is belangrijk om een vezelrijk dieet te eten met weinig vetten en zo min mogelijk verzadigde vetten. Indien u echter niet voldoende groenten en fruit kunt eten, kunnen voedingssupplementen en gewichtbeheersingssupplementen u helpen om tegemoet te komen aan uw behoeften.

De juiste combinatie en keuze van voeding is essentieel voor het behoud van uw gezondheid. Indien uw lichaam niet voldoende voeding binnenkrijgt, kan het negatieve effecten hebben op uw gezondheid. De belangrijkste voedingsstoffen zijn koolhydraten, vitaminen, vezels, proteïnen, vet en mineralen. Elke voedingsstof heeft specifieke functies in het lichaam voor het goed functioneren van het metabolisme.